Vergroot hier uw lettertype:

Historie

Stichting Manna is ontstaan uit een persoonlijk initiatief van dhr. Theo Hendrickx in 1998. De doelstelling van de stichting was met name het ondersteunen van de pastorale zorg in de christelijke gemeenten. In de beginfase is er vooral gebruik gemaakt van vrijwilligers, na verloop van tijd is de stichting verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd.

We zijn inmiddels uitgegroeid tot een stichting die, met een multidisciplinair team, hulp verleent op veel gebieden. Onze medewerkers zijn allen vanuit hun eigen specialisme of beroep aangesloten bij een of meerdere beroepsverenigingen.
Ook werken we samen met een aantal netwerkpartners die onze hulpverlening nog kunnen aanvullen.

Stichting Manna, waarom deze naam? Veel mensen maken in hun leven een periode mee die ze als heel zwaar ervaren. Er lijkt geen doorkomen meer aan, zoals je ook kunt hebben tijdens een zware tocht door de woestijn.

Zoals er manna uit de hemel kwam voor de Israëlieten in de woestijn, zo willen wij mensen die in psychische, geestelijke of sociale nood zijn bijstaan tijdens deze moeilijke periode. Er voor hen zijn tijdens de woestijntijd in hun leven, en hen begeleiden naar een nieuwe periode met nieuwe mogelijkheden en nieuwe uitdagingen.

Naast het verlenen van hulp worden er opleidingen en cursussen gegeven om anderen toe te rusten bij hun werk in de hulpverlening. Ook bieden we supervisie en begeleiding bij intervisie aan.